torsdag den 10. december 2015

Talentudvikling - dit og virksomhedens ansvar

Ganske som der ikke er nogen tvivl om, at vi selv som mennesker har et ansvar for, at udvikle vores talenter, så er der nu også ved at komme fokus på, at virksomhederne også har fordele af at sætte fokus på talentudvikling.

I den forbindelse vil jeg gerne dele artiklen 5 trin i en vellykket talentudvikling med jer, kære læsere, for i denne artikel sættes der skarpt på en af de misforståelser omkring medarbejderstaben, som nogle steder godt kan hæmme de dygtige medarbejdere, nemlig lighedstanken.

Her vil jeg særligt fremhæve pkt. 4 hvor der står: "Talenter forlader ikke deres arbejdsplads. De forlader deres leder. Det gør andre medarbejdere også." Det er nemlig yderst vigtigt, at en leder formår, at give folk den nødvendige plads til den såkaldte Work-Life Balance. Balancen mellem arbejdslivet og privatlivet. Hvis du insisterer på, at behandle alle ens, vil du med tiden miste de folk, som ikke ønsker kadaverdisciplin à la det mange kender fra militæret.

For den jobsøgende er det også vigtigt, at kende kulturen i en virksomhed. Når man forbereder sig til en samtale, kan der nemt være en tendens til at fokusere på nøgletal, regnskaber, og alle mulige andre faktorer, mens det faktisk burde være en virksomheds evne til at udvikle talent i virksomheden, der ville fortælle en del om, hvordan virksomheden er, at arbejde i.

Håber du bliver inspireret af denne artikel til, at forberede dig på en ny måde til din næste samtale. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar