fredag den 4. december 2015

Når virksomheder laver genopslag

Når virksomheder laver genopslag kan der være flere årsager. I et konkret tilfælde fik jeg svaret: "Ansøgerfeltet var for snævert, og derfor har vi bestemt at genopslå annoncen."

Ens første tanke er da, at hvorfor indkalder de så ikke mig?

Det kan der være flere årsager til. Nogle drømmer om, at få en stor bunke ansøgninger - på både godt og ondt. I princippet betaler det sig bedre, at arbejde med dem, som rent faktisk HAR søgt stillingen, for det er jo dem, som har lysten til at bestride opgaven.

MEN der kan også være et ønske om, at øge kvalifikationsniveauet hos ansøgerfeltet. At det så ikke stemmer overens med forklaringen der gives til de oprindelige ansøgere er en anden sag. Arbejdsgivere må åbenbart gerne lyve - og det kan du som potentiel kandidat, så også bruge som del af dine overvejelser for om du rent faktisk VIL søge igen.

Det er synd for det eksisterende team, at de skal vente på en teamleder, alene fordi virksomheden/stedet vælger at starte processen forfra. Det kan skabe et vakuum af manglende ledelse, og det kan stresse eksisterende teamledere fra andre teams, at skulle håndtere et område hvor de måske heller ikke kender medarbejderne, de så skal vikariere som mellemledere for.

Det er præcis den slags arbejdsmiljø hvor processen kan blive endnu mere udfordrende for en kommende teamleder at skulle håndtere, for folk der ikke ved hvem de refererer til, bliver forvirrede. De kan også blive modløse, og rent faktisk har flere undersøgelser vist, at folk begynder at søge væk, hvis de enten helt mangler en leder, eller den leder de har famler i blinde, og begynder at udvise tegn på forkert ledelsesstil.

Det kunne der skrives meget om, og der er allerede skrevet flere bøger om ledelse, netop fordi det er så vigtigt et område...

God weekend herfra til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar