lørdag den 29. juni 2019

Egen bil til rådighed - en god forretning for virksomheden

Du har stensikkert set det før. Jobannoncer, hvor en del af formuleringen er noget med at have rådighed over egen bil. Det er en rigtig god forretning for virksomheden. Mange tænker slet ikke over, hvor mange kilometer det kan blive til i løbet af en karriere i virksomheden.


Statens takster for kilometer-kompensation er ingen guldgrube, og det kan hurtigt blive en endog meget dyr omgang, især hvis du leaser din bil.

Du skal regne med, at du betaler for en vis mængde kilometre i en leasingaftale, og jeg tror ikke ret mange stiller det konkrete spørgsmål under en sådan jobsamtale for at afklare de økonomiske konsekvenser for din egen økonomi. Man vil jo gerne have jobbet - og det véd virksomheden...

Det er langt mere forståeligt, når en lille virksomhed kan have brug for den lejlighedsvise kørsel. Den kan alle ofre, og ingen gør den store sag ud af det, men i nogle sammenhænge kan det blive en særdeles ubehagelig overraskelse for folk.

Jeg siger bestemt ikke, at man ikke skal søge den slags jobs. Til gengæld anbefaler jeg, at du har det med som en faktor, hvis du i forvejen laver lidt research (hvad alle BØR gøre før en jobsamtale), for et spænd i kilometertallet kan i hvert fald gøre dig i stand til at lave dit eget estimat over, hvor dyrt dette vil blive.

God sommer herfra. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar