mandag den 16. september 2019

Hvorfor bruge PDF-formatet når du sender en ansøgning?

Der er en del, der tænker "hvorfor bruge PDF-formatet når du sender en ansøgning?" Det vil du få svar på i denne artikel.


Der er mange, der bare sender deres ansøgning direkte i Word-formatet (.DOC), og det har sine ulemper. Dels kan der redigeres i teksten, men det er ikke den væsentligste grund til at sende din ansøgning i PDF.

Et eksempel fra den virkelige verden
Hvis du tænker tilbage, så har man flere år i træk været ude for, at kreative journalister kunne fortælle hvad der var blevet rettet i fx HM Dronningens nytårstale. Det var blandt andet forårsaget af, at man kunne se hvilke ændringer, der var foretaget i en tekst. Det kan du ikke i PDF.

Et Word-dokument kan gemme på mange oplysninger
Prøv ude fra din Stifinder (mappeoversigt) at højreklikke på et dokument, vælge Egenskaber, og derefter klikker du på fanebladet Detaljer. Her kan du, direkte i Windows, se både hvornår dokumentet oprindeligt er oprettet, og den samlede redigeringstid. Den slags oplysninger gemmes i et Word-dokument, men ikke i et PDF-dokument...

Filstørrelse og opsætning - her er virkelig en del at vinde ved PDF
Hvis du har et billede eller anden grafik i dit brevhovede, så vil du også opdage, at filstørrelsen er væsentlig mindre i PDF end det dokument, du gemmer i Word-formatet. Det lyder ikke specielt vigtigt i en tid hvor alle har bredbånd, og en stigende andel af befolkningen har fibernet, men hvorfor skulle man gemme større filer på sin webserver end allerhøjst nødvendigt?

Det viser god datadisciplin, at man tager højde for den slags. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at hvis du søger et IT-relateret job, og sender i Word-formatet, så risikerer du, at modtageren får det helt forkerte indtryk af dig, hvis du sender i .DOC-formatet, når det er så nemt at gemme i PDF, når din ansøgning er færdig.

Den sidste væsentlige fordel ved at bruge PDF er også, at du SELV styrer hvordan dokumentet kommer til at se ud. Et Word-dokument tilpasser sig den opsætning, der er på den maskine dokumentet indlæses på, og her kan det godt spille en væsentlig rolle, hvis du er designer-typen, som måske bruger en personlig font (skrifttype), for hvis denne ikke er installeret på kontormusens pc, hvor din ansøgning åbnes, så kommer det til at se helt anderledes ud.

Alt dette undgår du ved at vælge PDF, så husk, at sende din ansøgning i PDF-formatet næste gang du søger et job.

Fortsat god dag herfra til alle bloggens læsere. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar