torsdag den 11. juni 2020

Det lange og seje træk - giv aldrig op!

Efter coronakrisen kan de fleste nok hurtigt blive enige om, at de økonomiske udsigter for landets virksomheder nogle steder ser RIGTIG skidt ud. Det er ikke bare skidt, det er faktisk rigtig skidt. Konkurser og downsizing - som man siger på nysprog, det såkaldte konsulent-dansk med engelske buzzwords - bliver det nye sort.

I det marked kan vi som jobsøgende godt blive klemt, dels af den større konkurrence, men sandelig også fordi det er det rene lotteri om du overhovedet kommer videre til en samtale, når du sender en ansøgning.

Håbet er lysegrønt - giv aldrig op!

Du må aldrig give op. Den næste ansøgning du sender KAN blive den, der gør hele forskellen. Faste læsere vil vide, at jeg altid siger, at man skal bruge ansøgningstiden til at genopfriske sit CV, og tænke ud af boksen.

Tiden mellem jobs kan for nogle blive rigtig frustrerende. Man mangler feedback, man vil gerne bruge sine kompetencer, og frustrationen bliver så bestemt heller ikke mindre, når man får et afslag med tekster i stil med dette:
Vi har nu gennemgået alle ansøgningerne til stillingen: [stillingsbetegnelse] samt afholdt samtaler.
Det har været vanskeligt at foretage en udvælgelse blandt mange gode kandidater, men vi må desværre meddele dig, at stillingen er besat til anden side.
Vi har fået 170 ansøgninger, vi har haft 10 til samtale og herefter valgt at ansætte 5 [stillingsbetegnelse].
Vi takker dig for den interesse, du har vist [arbejdsgivers navn] i forbindelse med stillingsopslaget og ønsker dig held og lykke med din videre jobsøgning.
Selvom antallet af ansøgninger bestemt ikke altid er SÅ højt, så er der en stigende tendens flere steder, så du skal væbne dig med en vis mængde is i maven, for det er en langsommelig proces.

Hvo intet vover intet vinder

Samtidig skal man bare huske, at hvis man giver op, så er alt tabt. Hvis dit CV står knivskarpt, du skriver nogle gode ansøgninger, du har et par gode anbefalinger, så handler det 'bare' om at skille sig ud fra mængden af ansøgninger.

Så tro på det. Giv den gas, og husk, at netværk er nøglen til meget her i livet. Vær åben om, at du er jobsøgende, og tag imod de tips du hører om nye afdelinger, der springer op rundt omkring. Alle informationer kan vendes til din fordel, hvis du tænker lidt ud af boksen.

Held og lykke med projektet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar