lørdag den 19. juni 2021

Din næste ansøgning KAN gøre forskellen!

Nu hvor sommeren og varmen er ved at få godt fat i landet, så er det vigtigt, at huske, at din næste ansøgning kan gøre forskellen. I januar 2019 skrev jeg en artikel med titlen Du er kun én ansøgning fra drømmejobbet, og det er vigtigt, aldrig at give op.

Der vil altid være et vist element af lotteri over hvorvidt du overhovedet bliver kaldt til samtale, og her er det vigtigt, at du er autentisk og målrettet i din jobsøgning. Du skal virkelig tydeliggøre, at du ønsker jobbet - det fagfolk kalder, at motivere din ansøgning.

Tag aldrig et afslag personligt

Som jeg tidligere har skrevet på denne blog, så er det vigtigt aldrig at tage et afslag personligt. Når det er et lotteri om at komme i første positive bunke, så vil du opleve at få mange afslag.

Det vigtige at huske er, at det er firmaet, der taber ved at give dig et afslag.

Denne tro kan være svær at vedligeholde, fordi det er nemt at miste modet, men det må man aldrig gøre. Fokus, fokus og atter fokus på, at det er din næste ansøgning der kan gøre hele forskellen.

Vi er fuldkommen enige om, at man som jobsøgende ER presset på økonomien. Det siger sig selv, at når man mister 1.067,- om måneden på grund af en 225 timers-regel, så er det ikke sjovt mere, når kontanthjælpen i forvejen ER på et eksistensminimum.

Det farlige er retorikken om de ledige

Som jeg har skrevet om flere gange her på denne blog samt min politiske blog, så er det dybt uanstændigt, at visse politikere taler så grimt om de ledige som de gør. Hvis de var ansvarlige ville de fokusere på opkvalificeringen af vores ledige, men i stedet taler man om import af andre kandidater, som om vores egne ledige var 'mindre kvalificerede' til at blive opkvalificeret...

Der er sket et kæmpe skred i de værdier vi agerer med hinanden på, men da man ikke kan skabe revolutioner alene, må man bare forholde sig til virkeligheden med den optimisme, at DU kan gøre en forskel for din egen situation ved som minimum at stræbe efter, at gøre dit bedste.

Så kan du også ranke ryggen, og kalde bluffet, når en politiker, som er sikret i begge ender, står og taler mod bedre vidende.

Alle ønskes en rigtig god weekend, og husk, at din næste ansøgning kan gøre hele forskellen! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar