torsdag den 29. oktober 2020

Lær af de afslag du modtager...

 Lad det være sagt med det samme: en del afslag kan ikke bruges til ret meget. Nogle af dem er standardskrivelser, og det gælder i mange tilfælde afslag fra kommuner. Der er valgt en anden, og du kan lige så godt komme videre. Du får ikke nogen konkret begrundelse for valget. Her kan det godt betale sig at læse min artikel Tag aldrig et afslag personligt!

Faktum er, at du er kun en ansøgning fra drømmejobbet. Det er det lange og seje træk, der giver bonus!

Husk at læse artiklen Du må godt bede om en begrundelse for et afslag.

Tilsammen med de øvrige artikler, så har du et godt overblik for det jeg skriver nu. Faste læsere vil sikkert have læst dem før, men det er SAMMENHÆNGEN, der giver overblikket.

Ind imellem får du nemlig det jeg kalder det gode afslag, nemlig et afslag, hvor du får en fornuftig begrundelse for, hvorfor du ikke fik jobbet. Den slags er guld værd, dels fordi det ikke devaluerer dine kvalifikationer, men kan give dig en god ide til en ny vinkling af din næste ansøgning.

Alle modtagere er forskellige. Hvis der fandtes én unik opskrift, som altid virkede, så var personen, der kendte denne opskrift millionær. Man kan give gode ideer, og kurserne er fyldte med dem.

Har du først styr på denne skabelon, så er du godt på vej:

 • En overskrift der skaber nysgerrighed
 • Din personlige motivation for at søge jobbet
 • En opridsning af dine faglige kvalifikationer - særlig med fokus på nøgleområder
 • En opridsning af dine personlige kvalifikationer - man kan øge faglige kvalifikationer, men personlige egenskaber er vigtige, for det er svært at skabe rygmarvsadfærd gennem kurser...
 • Din hilsen med håb om en samtale

Når ovenstående er på plads, så er det op til modtageren, at genkende, at DU er deres næste kandidat til jobbet. Du må aldrig sætte dit lys under en skæppe. Det er din opgave som ansøger, at fortælle en kommende arbejdsgiver, at du er den rette. Samtidig er det vigtigt, at hvis en ansøgning ikke fanger, så er der så mange andre steder at rette din opmærksomhed hen imod.

Derfor så handler det at skrive gode ansøgninger om ikke at forvente at få afslag, men samtidig, at man aldrig tager dem personligt. Kom videre, og husk: du er kun en ansøgning fra drømmejobbet. Husk det, når du skriver din næste ansøgning.

God weekend forude. :-)

1 kommentar:

 1. Jeg kan varmt anbefale alle, at nærlæse afslag. Engang imellem kan man tydeligt se, at det er gået stærkt. Typisk der, hvor der KUNNE mangle et ord eller et tal, som fx med denne:

  === citat ===
  Der har været stor interesse og vi har fået ansøgninger.
  === citat slut ===

  No shit, Sherlock! :-)

  Det gør det lidt sjovere at modtage et afslag, end hvis man kun opdaterer sin joblog på Jobnet...

  SvarSlet