søndag den 21. april 2019

Arbejdslivet er en lang udviklingsrejse

Når vi taler om arbejdslivet, så har mange en meget traditionel forståelse af arbejdsliv. Nogle tænker, at først bliver du elev, så er du færdiguddannet, og så sidder du 25 år i samme stilling, indtil du bliver chef, og så går du efter xx antal år på pension. Sådan var det i tidligere tider.


Nu til dags, er arbejdslivet en lang udviklingsrejse. Dine arbejdsopgaver og funktioner vil forandre sig. Forandring er et livsvilkår, for ligesom virksomheder skal omstille sig, for at kunne navigere i et konkurrencepræget samfund, så skal medarbejderne også være parate til at omstille sig, efterhånden som udviklingen kræver det.

For nogle kan det skabe store problemer, fordi de har det svært med forandringer. Det handler om, hvordan vi har fået forklaret begrebet 'omstillingsparat'. Det burde opfattes som spændende, at opgaverne fornyes og ændres, men i alt for mange sammenhænge er vi ramt af vanetænkning, og det hæmmer denne omstillingsparathed...

Dette skal du også tænke lidt over, når du forbereder din jobsamtale, for ligesom du kan være sikker på, at møde spørgsmålet om dine svage og stærke sider, så vil du også møde spørgsmål i retning af hvor du mener du er om fem eller ti år, hvilke funktioner du finder interessante, og hvilken retning du evt. gerne vil bevæge dig i. Virksomhederne har brug for ambitiøse mennesker, der tør stille krav til virksomheden. Det er den slags mennesker, som er med til at udvikle det samlede potentiale.

Ja, jeg ved godt, det ikke gavner renovationsmedarbejderens situation, men bare rolig. Hans job er også under udvikling efterhånden som der stilles nye miljøkrav og mere specialiseret kendskab til det affald, der behandles. :-)

Fortsat god påske til alle. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar