tirsdag den 29. december 2015

Oprydning - en nøgle til succes i det nye år

Vi mennesker gør tit status, når vi nærmer os årsskiftet. Det er et tidspunkt, hvor vi begynder at tænke over, hvad vi egentlig fik ud af året, der er ved at rinde ud. Mange begynder at tænke på nytårsforsæt. De vil tabe sig, de vil holde op med at ryge, de vil det ene eller det andet. Fælles for mange af disse ting er, at der sjældent er opbygget en tidshorisont, og endnu værre, så er mange af ønskerne kun drømme.

Derfor spiller oprydning en væsentlig rolle i alt dette. Hvis du først starter processen op med en oprydning, så er du langt bedre rustet til at kunne fokusere. Nogle sætter et mål om at smide hundrede ting væk inden nytår. Andre tager en reol ad gangen. Uanset hvad der virker bedst for dig, så handler det om, at komme i gang. Hvis du ikke får begyndt, kommer du alligevel ingen vegne.

Det handler om, at anerkende det japanske Kaizen-princip. Mange bække små. Hvis du kan lave ti små ændringer i dit liv, så vil du bagefter opdage, at det enkelte lille museskridt var nemt, men at du endte med at rykke dig flere meter i den rigtige retning, fordi du kom i gang med opgaven.

Så hvor alle andre sætter store streger i sandet til ingen verdens nytte, så kan det anbefales, at du sætter dig nogle mål du kan opnå. Så kan du bagefter bruge disse succeser til, at du senere kan tænke endnu større tanker.

Held og lykke med oprydningen. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar