mandag den 17. oktober 2016

Brug dit netværk

Det kan ikke siges for tit. Jeg sagde det i marts 2012 i artiklen Brug dit netværk! Du kommer ganske enkelt ikke udenom, at netværk gør forskellen mellem tilfældig jobsøgning og målrettet jobsøgning. Du kan bruge rigtig lang tid på at skrive ansøgninger, og alligevel lande i afslagsbunken på grund af tilfældigheder.

Der er jo ikke rigtig nogen faste kriterier for hvad rekrutteringsmedarbejderen sorterer på. Vi kan alle gætte, og alle kan prøve nye veje for at få nye resultater.

Men forestil dig lige, at man rent faktisk KAN ramme bedre, når man søger et job.

Det kan du gøre ved at bruge LinkedIn, Twitter, Google+ - ja, nogle gange sågar også Facebook. Der er STOR forskel på om du skriver du søger job på din egen væg, eller om du søger målrettet i en lokal gruppe. Gruppe-siden kan være et rigtig godt sted at snnoncere, at du mangler et job.

KAN!

Du skal tænke dig om, når du skrive på sådan en gruppe.

Du skal huske at være målrettet og præcis. Hvad er dine erfaringer? Hvad er dine fem bedste kompetencer? Få det hele kogt ned til en blændende tekst, som gør dig attraktiv. Det er sådan du kommer forrest.

Du skal fortælle en kommende arbejdsgiver hvad han/hun får ud af at kontakte dig. Der skal være et rigtig godt argument for, at vedkommende skal tage kontakt til dig - og den tid du sparer på individuelle ansøgninger er det du skal lægge ind i at skabe en tekst, der rykker. Husk: det er ikke forbudt at lave et nyt indlæg efter en uge eller to. Selv hvis gruppens regler er, at du skal slette gammelt oplæg før du må offentliggøre et nyt, så gør du det. Hvis ikke du har fået den ønskede effekt, ved du jo godt, at du skal ændre noget for at få den ønskede effekt.

Brug dit netværk - det virker.

God efterårsferie til alle. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar