mandag den 4. juli 2016

Sommerferien - mindre konkurrence i jobsøgningen

Billedkilde: www.imagui.com
Hvor du normalt er oppe imod flere hundrede ansøgere i løbet af året, så er sommerferien DIN chance for at komme forrest i køen. Mens nogle holder sommerferie, kan du håbe, at der ikke kommer helt så mange ansøgninger her i sommerferien. Mindre konkurrence i jobsøgningen er din chance for virkelig at markere dig.

Vær hurtig, og vær kreativ.

Vær smart, og kom foran de andre.

Det lyder egoistisk. Det er det egentlig også. Jobsøgning handler om at profilere sig. Få set din LinkedIN-profil efter i sømmene.

Tænk på hvad en kommende arbejdsgiver leder efter, og lever varen.

Du får ingen tak for at holde dig tilbage. Det giver kun endnu et afslag til samlingen, og det er ikke hvad du ønsker, vel? :-)

Vi kender alle de økonomiske udfordringer, som er tilknyttet det at være uden job. Der skal ikke laves ret mange beregninger for at kunne konstatere, at det er absolut smalhals. Politikerne gør alt for at italesætte en historie om de dovne jobsøgende. Hvad de fuldkommen har overset er, at vi er rigtig mange, som gør alt hvad vi kan for at finde et job. 2 job om ugen er kun det minimale krav - mange sender langt flere ansøgninger.

Vi er også mange, der søger job vi til dels er overkvalificerede til. Jeg har tidligere nævnt det faktum, at en virksomhed kan få stor gavn af at få en ansøger som kan mere end det krævede, og som har en baggrund, der også indeholder skæve erfaringer. Det giver alsidighed, og kan medvirke til, at virksomheden får øget sin videnskapital ganske væsentligt.

Men for at din kommende arbejdsgiver skal få øje på dig, skal der en ansøgning afsted, så husk at holde dampen helt oppe på kedlen.

Held og lykke derude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar