mandag den 2. maj 2016

Tro på det KAN lykkes!

En meget vigtig nøgle til succes i jobsøgningen er, at du tror på det KAN lykkes. Det er grundlaget for enhver god begyndelse, og det er samtidig nøglen til at bevare lysten til at kæmpe videre og søge på nye måder.

Alle kan blive fortvivlede til tider. Tabe modet, og være tæt på, at give op. Det må du endelig ikke gøre.

Det er netop ved at være vedholdende, proaktiv og nytænkende, at du rammer plet i jobsøgningen. :-)

Find de jobs du virkelig ønsker at bestride. Din entusiasme vil skinne igennem i ansøgningen, og det fungerer.

Dog må man også bare erkende, at det er et jævnt dårligt marked med rigtig dårlige odds for mange. Hvis ikke du adskiller dig med din ansøgning, risikerer du at ende i den kedelige bunke alene på grund af detaljer. Når en rekrutteringskonsulent får 450 ansøgninger, er det tilfældigheder, der vil afgøre om du lander i bunken med 'interessante' (der skal læses) eller direkte til 'afslag'...

Det jeg tror flertallet bliver skuffede over, er retorikken fra politisk side. Man hakker gerne på de arbejdsløse i en misforstået debat hvor linjerne i forvejen er trukket hårdt op. Hvis man gik ind i en reel analyse af arbejdsmarkedet, ville det hurtigt gå op for mange, at der ER huller i systemet, hvor nogle virksomheder udnytter tilskudsordninger på en måde hvor folk kan komme i klemme, hvis de 'kun' kan søge ordinær beskæftigelse, mens andre kommer ind via et løntilskud.

Det må bare aldrig blive en sovepude. Når det bliver hårdt, kæmper den stærke videre - og den svage ansøger nytænker sin situation, og kæmper videre.

Der er brug for alle, også selvom man engang imellem må tage et job, der ikke ligefrem er drømmejobbet for en kort bemærkning. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar