søndag den 22. maj 2016

Sæt aldrig dit lys under en skæppe

Det gamle mundheld "Sæt aldrig dit lys under en skæppe" kunne i moderne tider omskrives til: "Tillad dig selv, at lade dit lys skinne - over alt!" Du må aldrig tvivle på dig selv, når det gælder jobsøgning.

En kortfattet ansøgning skal være kort. Lad bilagene tale for sig selv. Lav en præsentation, som fortæller alt om hvem du er, og lad det være fuldkommen klart og tydeligt for enhver, der læser det, at det er dig, de skal indkalde til en samtale.

Rigtig mange skriver stolpe op og stolpe ned, men indholdet er kedeligt, og ikke værd at læse. Du ved det godt, hvis du tilhører denne gruppe. Så er du ikke blevet indkaldt til en samtale, og når noget ikke virker, så er det på tide, at lave det om.

Jeg gik til eksamen på GF2 i fredags - med kun en smule lampefeber, men velvidende, at jeg havde lavet et ordentligt projekt. Jeg behøver vel ikke skrive det, men jeg bestod naturligvis.

Du kan gøre præcis det samme. Lad dit lys skinne igennem, og vær helt sikker på, at du er den rette mand eller kvinde for opgaven.

Det nytter ikke noget, at krybe langs panelerne. Gennemslagskraft kræver, at du tror på dit livs projekt, og det skal du give den du møder et indtryk af i den måde du kommunikerer på.

Det KAN lykkes, og i denne uge skal du gennemgå dit materiale. Dit CV skal finpudses, din præsentation skal være på plads, og så skal du gå ud og give den fuld gas med charme, selvtillid og lækkert hår.

Rigtig god uge herfra. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar