torsdag den 24. maj 2018

Du får ALDRIG en ny chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk

Du får aldrig en ny chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk. Det er meget vigtigt, at huske, når det gælder at søge job. Faste læsere vil huske, at jeg allerede har omtalt CV Gadget og andre værktøjer til at hente oplysninger på jobansøgere før de indkalder til en samtale.HVIS du har begået væsentlige brølere online, så er det på tide, at du tænker dig rigtig grundigt om. Dels kan du overveje om du skal hente hjælp fra en kammerat, som ved lidt om reputation management, men helt fra start af kan du redde en hel del af stumperne. Dels ved at slette uheldige billeder, men også bruge et kommentarfelt til en undskyldning - og der er MANGE ting du selv kan tænke dig til, hvis du har fulgt med på mine blogs. :-)

Din troværdighed online giver et førstehåndsindtryk af dig som menneske, og det følger også deraf, at hvis du kaster den bort, så mister du chancen for at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Du kender sikkert mange forskellige mennesketyper:
  • Den stolte, der aldrig tager fejl - men retter og skjuler sine fejl i stedet for at stå ved sine fejl, og takke andre fordi de gider gøre opmærksom på en (eller flere) fejl
  • Den hovmodige, som ikke føler andre skal formaste sig til at betvivle dem. Den slags mennesker får det rigtig svært i teams hvor man normalt gerne skal kunne dele gode personlige egenskaber til fælles bedste...
  • Den tvivlende, som aldrig kommer ud af starthullerne fordi selvværdet ikke er særlig højt. Den kloge hjælper denne mennesketype, for han/hun kan virkelig blomstre når selvværdet løftes.
  • Den grove, som kun skriver for at nedgøre andre, og som demagogisk insisterer på sin egen vilje. Ligesom den hovmodige type, vil denne mennesketype sjældent egne sig til at arbejde i grupper...
  • Den positive, som løfter mennesker omkring sig, men som ganske afgjort kan bruge meget energi på nogle blandt ovenstående mennesketyper.

Du ved selv, hvor du hører hjemme - og der findes også flere afgrænsninger. Dog var dette lige en lille opridsning for at gøre opmærksom på, at en kommende arbejdsgiver lynhurtigt vil indplacere dig efter hvordan vedkommende OPFATTER DIG.

Tænker du over, hvordan folk opfatter dig ud fra det der er at finde om dig?

Giver det et retvisende billede af dig?

Disse spørgsmål er værd at tænke nærmere over dig, og selvom vejret bliver bedre og bedre, så betaler det sig, at kigge på dette. Du vil ikke fortryde, at du fik sat fokus på det.

God arbejdslyst med opgaven - og god weekend forude. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar