fredag den 24. februar 2017

Hvad du bør vide om rekruttering

Artiklen Sådan undgår du at ansætte den forkerteLederweb er absolut værd at læse. Selvom artiklen tager udgangspunkt i ledernes opgave med at vælge den rette kandidat til et job, så kan du - som jobsøgende - drage nytte af den viden, der deles.
Vi har alle en interesse i at vi lander det rigtige sted i arbejdslivet. Når man lander i et forkert match, så skurrer det på alle måder, så det bør du for alt i verden undgå.

Her i landet er det sjældent at man takker nej når nogen ringer og tilbyder et job, men faktisk BØR du tage advarselssignalerne alvorligt. Du kan som jobsøger nogle gange fornemme en rigtig dårlig stemning i en virksomhed allerede når du laver din research.

Nogle virksomheder har antikverede regler, og sjovt nok er det først når disse udfordres, at man får øjnene op for, at den regel faktisk ikke engang håndhæves - men den kan have skurret hos andre, som måske har holdt sig langt væk og tænkt: "Hold da fest!" Det er først når der er en, der spørger ind til reglen, at man ændrer den i en virksomhed.

Ligesom jeg i en tidligere artikel beskrev, at det var vigtigt at have styr på sit kropssprog, så er det mindst lige så vigtigt, at du som jobsøger er opmærksom på den information der strømmer ud til de ledere, som skal interviewe dig.

Det kan give dig et ganske vigtigt forspring.

Held og lykke, og god weekend. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar