torsdag den 8. november 2018

Hvo som intet vover...

Det gamle ordsprog "hvo som intet vover, intet vinder" gælder stadig. Det ER vigtigt, at huske, at for at kunne vinde skal man også gøre en indsats. Det er alt for nemt, at henfalde i en hverdagsrytme, som til sidst godt kan ende i mismod, hvis ikke man er opmærksom på det.


Faste læsere vil huske, at jeg altid har talt for, at man løbende skal tjekke sit CV, og have blik for, hvornår ens ansøgninger lige skal have lidt ekstra energi og kærlighed. :-)

Alle fortjener at have et godt job, de er glade for. Ingen tvivl om den sag. Dog skal det også nævnes, at i en konkurrencepræget verden, kommer dette ikke af sig selv. Der skal gøres en indsats, og alle må spørge sig selv: "Gør JEG nok for at nå målet?"

Du skal ikke svare her. Det er ingen konkurrence. :-)

Hvis det er noget, så lad det være din egen konkurrence med dig selv, at du siger til dig selv: "I dag vil jeg skrive en kick-ass ansøgning, som VIRKELIG gør en forskel!"

Den dag kan blive begyndelsen på noget rigtig godt. Den dag kan aldrig blive dårlig, for det kan netop være dagen, hvor du kanaliserer den negative energi (mismodet, skuffelsen, irritationen, frygten for fortsat dårlig økonomi) over i noget KONSTRUTIVT, til gavn for både dig selv og dine omgivelser.

Vi er så vant til positiv og anerkendende snak fra nogle coaches, jobrådgivere m.v. omkring de arbejdsløses vilkår, at vi helt naturligt irriteres når andre taler ned om gruppen. Jeg tror vi alle deler skuffelsen over, at nogle politikere udtaler sig meget skråsikkert om et område, de ikke aner spor om. De har i forvejen sikret sig selv med eftervederlag m.v.

Men ved du hvad? Dette vil ALDRIG få dig i job. Du kan blive så irriteret på alle andre, at du mister fokus på det vigtige - og det er, at du selv får det godt, og får det gode job. Det giver intet positivt at bevare en negativ retorik. Tværtimod, faktisk. Det stjæler opmærksomhed fra det vigtige, og det er derfor du skal SATSE på, at den næste ansøgning du skriver bliver den, der gør hele forskellen!

Du kan få succes med din jobsøgning. Det kræver fokus - og det kræver kreativitet, men i dag kan gøre hele forskellen. Er du med på at give den hele armen?

Held og lykke og god dag herfra til alle. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar