mandag den 2. oktober 2017

Du må godt bede om en begrundelse for et afslag

Det er ikke altid en virksomhed tænker over dette, men de jobsøgende kan nogle gange godt undre sig en del over et afslag. Nogle virksomheder bruger ganske dårlige undskyldninger for et afslag, og det kan godt virke en smule tosset når visse politikere gerne vil agere kloge-Åger på det med jobsøgning og ledige, der rent faktisk gør noget for at komme i arbejde.


Lad det være sagt med det samme: hvis du har sendt en standard-ansøgning som 'kun' er en kopi af en anden ansøgning, så er det intet under, at du får afslag.

Men når du rent faktisk HAR gjort en indsats for at målrette din ansøgning, du ved du er kvalificeret, og du stadig får afslag på afslag, så har du et valg mellem disse alternativer:
  • Hvis du fortsætter med at gøre noget, der ikke virker, kommer du aldrig i job
  • Hvis du spørger ind til hvorfor du fik et afslag, er der en chance for du fanger noget, du ikke selv var opmærksom på.
Ingen kan 'kræve' et svar, men hvis du er smart, så skriver du en høflig mail eller ringer til personen for at få en god dialog om hvad der gjorde, at du ikke kom i betragtning til jobbet.

Vær opmærksom på to ting: dels bliver dit navn nu forbundet med positiv kommunikation, og der er samtidig den store chance, at du måske har gjort noget, som virkede helt forkert i forhold til det budskab du forsøgte at bringe om dine kvalifikationer.

Hvis en virksomhed ikke vil svare, så står det dem frit for. Så har du måske reddet dig fra et kommende mavesår, for overskuddet og arbejdsmiljøet er næppe specielt godt, hvis ikke man kan behandle sine medmennesker ordentligt, når de retter høflig kontakt.

Så næste gang du får afslag, så brug det konstruktivt som springbræt til noget bedre. Du kan altid bruge de oplevelser du får til noget positivt, hvis du tænker lidt ud af boksen. :-)

[Oprindeligt udkommet 6. marts 2017 - opdateret 2. oktober 2017]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar