mandag den 18. december 2017

Ordentlig arbejdsmoral burde være en selvfølge

Det var ganske chokerende her til formiddag, at høre nyheden at hver femte dansker pjækker fra arbejde. Det afleder en masse dårlige effekter, herunder, at vi, der er forældre, må erkende, at en sådan handling avler ringe i vandet...Det er bare ikke i orden!

Hvad hjælper det, at vi betaler en formue for at uddanne vores unge mennesker, hvis de hjemmefra har set, at forældrene tager let på den slags?

Det ER et spørgsmål ALLE bør forholde sig til.

Faktisk ikke kun forholde sig til, men også må tage et ansvar for at ændre, for det er simpelthen ikke i orden, at folk derved trækker dels på virksomhedernes økonomi, men også - i yderste konsekvens - på velfærdsstaten via evt. refusioner for sygedage.

Man vil gerne have lønnen, men ikke gøre indsatsen? Det er topmålet af egoisme, og det bør stoppes, for det er også med til at underminere respekten for dem, som rent faktisk ER syge...

Når du søger et job, så kan du derfor også med fordel fremhæve, hvis du rent faktisk HAR et godt helbred, for i dette miljø, hvor så mange tager sygedage, så er det ret åbenbart, at stabile medarbejdere er noget din kommende arbejdsgiver vil sætte pris på. Ordentlig arbejdsmoral burde være en selvfølge, og der er kun én måde, at standse det værdiskred, der tydeligvis er sket i samfundet. Det er ganske enkelt at stoppe det, hvis du er en af dem, som har taget dig en sygedag uden at være syg.

Det er måden at vende skuden på, og vi har alle et ansvar for at tage arbejdsmoralen alvorligt.

Held og lykke i din jobsøgning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar