fredag den 8. september 2017

Fokus, fokus og fokus

Billedkilde: Clipart Panda
Der er et ord, som mange glemmer når de søger et nyt job. Det er naturligvis fokus, som titlen antyder. Det er så nemt at fokusere på de ligegyldige ting. Mange bliver kastet rundt i systemerne på f.eks. jobcentrene mellem nye sagsbehandlere, og det ER belastende, at skulle forklare de samme ting endnu en gang. Får du job ved at fokusere på det, som ikke virker? Derfor skal du læse denne artikel.


Det er jo tidsspilde, at bruge energi på det, som kunne gøres bedre. Vi må bare indse det: der er ikke nogen, der lytter til denne kritik, og selv hvis der var, så skal du have fat på folk ret højt op i systemet før der sker forandringer. Du slider ganske enkelt dig selv op ved at fokusere på de umulige opgaver.

Hvis du derimod fokuserer på din egen profil, finder de spændende jobs, og hele tiden tænker på hvordan DU kommer foran dine konkurrenter, så SKAL det nok give pote.

Det er meget vigtigt, at du gør dig klart, at intet kommer af ingenting. Der går en kæmpe forberedelse forud for den succesfulde og målrettede ansøgning - og selvom meget kan sættes på skemaer, så er ansøgningsprocessen ikke noget med kun én facitliste.

Du KAN både slå genveje og gøre tingene på din helt egen måde uden nogen andre kan afgøre hvad der er mere rigtigt end ellers.

Jeg tror vi alle har hørt om elever på handelsskoler som fik jobs på helt alternative måder. Én lavede en vinduesudstilling på en A4-side, og fik job som dekoratør. En anden skrev en så kortfattet ansøgning at han på to linjer fik job. Du kender selv andre eksempler.

Det vigtige er, at dit fokus altid er kreativt fokuseret på løsninger - aldrig problemer eller udfordringer du ikke kan gøre noget ved. Når du arbejder målrettet når du meget længere end de øvrige ansøgere til de samme jobs.

God weekend herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar