lørdag den 28. april 2018

Tag aldrig et afslag personligt!

Når man engang imellem får afslag på en jobansøgning, er det interessant at læse hvor mange ansøgere der har været til det pågældende job. Blandt de jobs jeg har søgt har der ofte været mellem 65 og 247 ansøgninger - og til nogle jobs endda langt flere. Du skal derfor aldrig tage et afslag personligt!


Det er én ting, at man engang imellem slet ikke får noget svar. Det er, for at sige det pænt, bare uforskammet, og kunne danne grundlag for en hel artikel hvor man kunne causere over hvordan en virksomhed fremstår når den ikke gider sende i det mindste et standardsvar pr. mail. Ligesom kvitteringsmailen for din ansøgning, hvor du på forhånd får at vide, at hvis du ikke hører fra dem, kan du betragte, at du ikke er kommet i betragtning til stillingen

Du har som jobsøger brugt tid og energi på en ansøgning, og det mindste man kan gøre er, at bruge lidt ekstra energi på de henvendelser man får. Det er ikke den højere Emma Gad at vise et positivt ansigt, og man skal ikke glemme, at en dag er det en kvalificeret kandidat samme virksomhed ikke får, fordi personen kan huske, at man ikke har respekt for sine ansøgere - og derved sikkert også ens medarbejdere...

Rekruttering er en vigtig proces, fordi det er virksomhedens råstof man arbejder med. Du kan selv gætte dig til, om du har lyst til at arbejde i en virksomhed, som ikke viser sine ansøgere nogen respekt. Det må være et tegn på haltende arbejdsmiljø og andre ting, når man ikke prioriterer et godt svar.

I hvert fald kan et professionelt svar være et godt tegn - også selvom det er et afslag. :-)

Afslaget kan du tage på flere måder. Nogle gange kan du få en tilbagemelding på det konkrete, men hvis der var 247 ansøgninger, kan du roligt gå ud fra, at det var tilfældigheder om du landede i bunken der skulle læses nærmere eller bunken for direkte afslag.

Sorteringen kan være nådesløs.

Man skal nogle gange forestille sig den trætte kontorassistent, som i forvejen er lidt bagud med læsningen. Der levnes ikke mange sekunder pr. ansøgning, hvis du har flere hundrede du skal igennem. Sådan er det, og selvom man sagtens kan håbe på mere tid, må vi bare erkende, at vi alle kun er mennesker...

Når du til gengæld ved det, ved du også hvorfor jeg her på bloggen har nævnt, at overskriften skal vække interesse. Du SKAL skille dig ud, hvis du vil have en chance for, at netop DIN ansøgning bliver læst ordentligt.

Men selv den bedste ansøgning er ingen garanti for, at du kommer til samtale, som vi alle ved.

Så er det bare vigtigt, at du aldrig giver op. Du kan være SÅ TÆT PÅ lige nu, at det er guldet du rammer næste gang. Den optimisme skal du bruge, også i en tid hvor alle andre begynder at tænke på sommerferie.

Tro på dig selv, og giv den gas. Held og lykke til alle herfra, og fortsat god weekend...

[Dette indlæg blev oprindeligt udgivet i slutningen af maj 2017. Den er blevet opdateret med et par vigtige pointer]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar