onsdag den 16. august 2017

Drop piveriet - kom i omdrejninger!

Der er mange, der er rigtig gode til at give andre skylden. Enten er det alderen, der gør, at de ikke får job - eller det er andres skyld de ikke kan få et job. Altid ydre omstændigheder, der ligger til grund for, at det ikke helt går som de håber. Du skal læse denne artikel grundigt, for det er slet ikke dér hunden ligger begravet.
I SWOT-analysen arbejder man både med indre og ydre omstændigheder. Dine egne kompetencer giver grundlaget for Styrker og Svagheder (Strengths and Weaknesses). De eksterne udfordringer er muligheder og trusler (Opportunities and Threats). Jeg har allerede lavet en præsentation af dette emne. Du kan se denne ved at kigge længere nede på denne blog. :-)

Hvis du har udfordringer, så er valget dit, for at omdanne truslerne til muligheder. Antallet af arbejdsløse er ikke årsagen til du ikke får jobbet. Men din måde at håndtere din egen profil, og præsentationen af den, vil have en stor indflydelse i hvor godt du klarer dig i jobsøgningen.

Det er dig, der kan se du mangler et kursus i et bestemt it-program. Det er dig, der kan fornemme, at du måske skal stille skarpt ind på din præsentation. Det er ikke din arbejdsløse genbo, som kan ændre dette. Vedkommende kan sagtens give dig ret, når I taler om jobsøgning over en kop kaffe, men det vil ikke hjælpe dig i din egen jobsøgning.

Jo bedre du bliver til det man på handelsskolen kalder segmentering, jo skarpere vil din profil være, når du søger et job. Vær personlig og direkte. Lad din lyst til at få netop denne stilling skinne igennem, når du skriver din ansøgning.

Vi begår alle den kæmpe fejl, at vi tror vores profil er perfekt som den er. Når først vi åbner op for erkendelsen, at vi kan blive bedre, så åbnes der helt nye døre. Så drop piveriet, og se at komme i omdrejninger. Du kan så meget mere end du viser, og det skal du gøre bedre, så dette kommer frem når du søger jobbet. Sørg for, at du skiller dig ud på den gode måde.

[Oprindeligt udgivet i 2016, men artiklen tåler en ny gennemlæsning for alle. :-)]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar